Εκτύπωση

Αυξάνοντας το ROI της μάθησης: Πέντε Τεχνικές για να μειώσετε το “Scrap Learning” (Μέρος 2ο)

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Καδής on . Posted in e-Learning

 

Kostas Kadis Στο προηγούμενο τεύχος παρουσιάσαμε πως μπορούμε πρακτικά να μετρήσουμε το ποσοστό του Scrap Learning στην επιχείρηση μας.

Πριν παρουσιάσουμε τις πέντε τεχνικές για να το μειώσουμε ας δούμε τα αποτελέσματα μίας έρευνας που παρουσιάστηκε στο βιβλίο «The Six Disciplines of Breakthrough Learning» και ανέδειξε ότι το πρόβλημα του Scrap Learning δεν οφείλεται τόσο στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά στο τι μεσολαβεί μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε ποσοστό 50% - 75%.

Εκτύπωση

Αυξάνοντας το ROI της μάθησης: Πέντε Τεχνικές για να μειώσετε το “Scrap Learning” (Μέρος 1ο)

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Καδής on . Posted in e-Learning

 

Kostas Kadis Αρκετές φορές, ειδικά αυτή την περίοδο αλλά και παλιότερα που τα training budgets ήταν πιο μεγάλα, πελάτες μας ρωτούσαν πως μπορούν να αυξήσουν την απόδοση των επενδύσεων που κάνουν στην εκπαίδευση. Με άλλα λόγια πως μπορούν να βελτιώσουν το λεγόμενο Return On Investment (ROI), δηλαδή πως θα αυξήσουν το οικονομικό αποτέλεσμα για την εταιρία τους μέσω της επένδυσης που θα έκαναν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εκτύπωση

Skillsoft Learning Growth Model

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Καδής on . Posted in e-Learning

 

Kostas KadisΣτη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, τα στελέχη του τμήματος εκπαίδευσης των επιχειρήσεων πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ανάγκες εκπαίδευσης που είναι σημαντικές αλλά και επείγουσες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα με τους στρατηγικούς στόχους της επιχείρησης ενώ η αυξημένη ζήτηση για ταλέντα κατά πάσα πιθανότητα θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, πράγμα που θα κάνει σχεδόν υποχρεωτική τη χρήση του e-learning σε μεγαλύτερα ακόμα ποσοστά.

του Κώστα Καδή, Διευθύνων Σύμβουλος, COMPACT ΑΕ
Εκτύπωση

Ξεκινώντας με το e-learning: 8 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε! (μέρος 2ο)

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Καδής on . Posted in e-Learning

 

Kostas KadisΣτο προηγούμενο τεύχος εξετάσαμε τις παρακάτω ερωτήσεις:

#1 Τι είναι το e-learning;
#2 Ποια είναι τα οφέλη για την εταιρεία μου;
#3 Πώς το e-learning μειώνει το φαινόμενο του «scrap learning»;
#4 Πώς επιλέγω το «καταλληλότερο» εκπαιδευτικό περιεχόμενο;
του Κώστα Καδή, Διευθύνων Σύμβουλος, COMPACT ΑΕ

Συνεχίζουμε αυτό το μήνα για να δούμε ποιες είναι οι υπόλοιπες 4 πρακτικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε ως υπεύθυνοι εκπαίδευσης ώστε να επιλέξετε την καλύτερη εκπαιδευτική λύση e-learning για να υποστηρίξετε την επίτευξη των στόχων της εταιρείας σας.

Εκτύπωση

Ξεκινώντας με το e-learning: 8 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε!

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Καδής on . Posted in e-Learning

 

Kostas KadisΤο πρόσωπο της επαγγελματικής εκπαίδευσης έχει αλλάξει. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες η χρήση του e-learning από το 2001 έως σήμερα έχει τριπλασιαστεί ενώ αντίστοιχα η εκπαίδευση στην αίθουσα έχει μειωθεί κατά 20%. 

Δεν είναι πλέον εφικτό να αναπτύσσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρίας μας με μια μόνο μέθοδο. Η σημερινή κατάσταση απαιτεί out of the box thinking, που να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα πολλών διαφορετικών μεθόδων για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα για το πολυτιμότερο αγαθό της εταιρίας μας - τους ανθρώπους της.

Η αξιολόγηση των συνεχώς αυξανόμενων σε αριθμό εκπαιδευτικών λύσεων και μεθόδων που προσφέρονται στην αγορά, μας επιτρέπει να πάρουμε τα μέγιστα οφέλη επιλέγοντας εκείνους τους εκπαιδευτικούς πόρους που εξυπηρετούν καλύτερα τους στρατηγικούς μας στόχους.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα δούμε ποιες είναι οι 8 πρακτικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε ως υπεύθυνοι εκπαίδευσης ώστε να επιλέξετε την καλύτερη εκπαιδευτική λύση e-learning για να υποστηρίξετε την επίτευξη των στόχων της εταιρίας σας.